Marieke de Boer: Blog # 3

Inmiddels ben ik vrijwel helemaal ingeburgerd in het Zuid-Afrikaanse leven. Ik vind het tegenwoordig vrij normaal om voor 50 cent te lunchen in de township (en dan flink veel eten krijgen) te lunchen, Mlungu of teacher genoemd te worden als ik rondloop met collega’s in de townships, de zon en de wind… de wind!

Helaas zit mijn tijd er hier al bijna op. Wat heb ik een bijzondere tijd gehad bij Health Promoters. In het bijzonder wil ik graag wat vertellen over het project Life Changing Health Education.

Elke week wordt er op de Social Media van Health Promoters een foto van een deelnemer geplaatst met tekst, wat Health Promoters heeft gedaan voor zijn/haar leven. Ik heb vele mensen mogen interviewen hiervoor. Het is ontzettend mooi om te horen wat de directe impact is van de workshops. Dit een-op-een contact geeft een enorm realistisch en ook confronterend beeld van de gezondheidssituatie in de verschillende townships. Basiskennis die ik vanaf kleins af aan al leer, is hier voor volwassenen volledig onbekend.

De afronding gaat beginnen en ik moet me voorbereiden om afscheid te nemen van Health Promoters en Zuid Afrika, na een welverdiende (zonnige) kerstvakantie natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.